Τι είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ασθενούς:

Η γενική εξέταση ασθενούς πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο και περιλαμβάνει:

Η κλινική διάγνωση και ο ακτινολογικός έλεγχος, μας δίνουν την δυνατότητα της ολοκληρωμένης εικόνας της κατάστασης και την δημιουργία του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας για την περίπτωση. Η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία!

ΚΑΘΕ ΠΌΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ;

Οι περισσότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο γίνονται για έλεγχο. Η ιδανική συχνότητα για τον έλεγχο είναι κάθε έξι μήνες. Ελέγχεται η στοματική κοιλότητα, γίνεται καθαρισμός και έτσι διατηρούνται τα δόντια σας καθαρά, γίνονται ανθεκτικότερα και προλαμβάνονται τα επώδυνα προβλήματα.

ΑΠΟ ΠΌΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ;

Η πρώτη φορά μπορεί να είναι όταν γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια! Οι πρώτες επισκέψεις πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον για να εξοικειωθούν τα παιδιά με το χώρο του οδοντιάτρου και να ενημερωθούν οι γονείς σχετικά με το πώς να φροντίσουν τα δόντια του παιδιού.

Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη! Μεταξύ των ηλικιών 6 και 12 ετών, όταν δηλαδή τα νεογιλά δόντια δώσουν τη θέση τους στα μόνιμα. Ο οδοντίατρός σας ενδέχεται να χρησιμοποιήσει προληπτικές εμφράξεις για να προστατεύσει τους επιρρεπείς για βλάβες μόνιμους γομφίους, μεταξύ των ηλικιών 7 - 9. Επίσης, στην ηλικία αυτή, ο οδοντίατρος πιθανώς να προτείνει μια επίσκεψη σε ορθοδοντικό για  αξιολόγηση της γενικής κατάστασης των δοντιών, εντοπίζοντας έγκαιρα τις αιτίες που προκαλούν τα στραβά δόντια και βοηθώντας την θεραπεία τους.

Τέλος, βασικό είναι το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα, η σωστή διατροφή και οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι ώστε να έχει το παιδί σας ένα υγιές στόμα και ένα όμορφο χαμόγελο!